Πέρασαν αρκετά χρόνια που κάποιοι συνάδελφοι από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ξεκίνησαν μία προσπάθεια δημιουργίας αθλητικού τμήματος.

Σκοπός τους, πέρα από την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και της ψυχαγωγίας ήταν και η διαφήμιση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν η δημιουργία των ποδοσφαιρικών ομάδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι ποδοσφαιρικές ομάδες συμμετέχουν ανελλιπώς τα τελευταία 13 χρόνια στο πρωτάθλημα της ΑΔΕΔΥ(2005 κύπελλο ήθους). Τα τελευταία 9 χρόνια λαμβάνουν μέρος στο διεθνές ποδοσφαιρικό Τουρνουά Ταμιευτηρίων που διοργανώνει η BANCA INTESA στο ALASSIO της Ιταλίας.
Τον Ιούνιο του1997 υπήρξε επαφή συνεργασίας παραγόντων και αθλητικής επικοινωνίας με την BANC POST στην πόλη SLANIC MOLDOVA όπου πραγματοποιήθηκε ποδοσφαιρικός αγώνας, όπως και το ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους φιλοξενήθηκαν παράγοντες και η ποδοσφαιρική ομάδα της BANK POST στη ΑΘΗΝΑ όπου διεξήχθη η ρεβάνς του πρώτου αγώνα. Κατόπιν πραγματοποιήθηκε ξενάγηση-εκδρομή σε αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας.
Στο πνεύμα της κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, αυτά τα χρόνια ανάπτυξε δεσμούς φιλίας με την Θεραπευτική Κοινότητα <<ΝΟΣΤΟΣ>>. Στη Σαλαμίνα, που εδρεύει, τις ημέρες των Χριστουγέννων γίνεται επίσκεψη όπου μοιράζονται δώρα στα μέλη της κοινότητας και με την ευκαιρία αυτή πραγματοποιείται και ποδοσφαιρικός αγώνας. Για την δραστηριότητα αυτή έχει βραβευτεί η ποδοσφαιρική ομάδα από την ΑΔΕΔΥ το 1999.
Τον Μάρτιο του 2000 στα Ιωάννινα, προσκαλέσαμε και φιλοξενήσαμε αντιπροσωπία από το ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ (KURSIMEVE BANK) όπου διεξήχθη και ποδοσφαιρικός αγώνας.
Το 2001 στα πλαίσια των εορτασμών των 100 ΧΡΟΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ πραγματοποιήθηκε στον Βόλο ποδοσφαιρικό Τουρνουά με συμμετοχή της ομάδας του ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΝΑΤΟ).
Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Το 2002 αντιπροσωπία παραγόντων, μαζί με την ποδοσφαιρική ομάδα, επισκ